83. Oscar Ödül Töreni'nden Sonra...


Bu sene ne En İyi Film Ödülü'ne aday filmleri ne de töreni izleme fırsatı bulabildim bu yüzden zaten yorum yapamayacağım “keşke şu alsaydı bu gerçekten de hak etmiş” gibi. Çoktan bloglarda yazılıp çizildi fakat ben de birkaç not düşmek istedim.

Gecenin sunucuları Anne Hattaway ve James Franco idi. Genel görüş işlerini iyi yaptıkları, fakat gecenin sönük geçtiği yönünde gibi.

Eleştiriler –elbette- tamamıyla olmasa da yine de adil bir ödül töreni olduğu doğrultusunda. Christopher Nolan ve Leonardo Di Caprio’yu aday bile göstermemesiyle Akademi zaten birçok eleştirmen ve sinemasever tarafından sinemada bir çığır açtığı düşünülen hatta Matrix’le karşılaştırılan ‘Inception’ dan çok hoşlanmadığını belli etmişti. Film sadece 4  teknik dalda ödül kazanırken gecenin baba ödüllerinden En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo’yu kazanarak The King’s Speech aday olduğu 12 daldan 4’ünde Oscar’ı aldı. Natalie Portman Black Swan’daki performansıyla almasına kesin gözüyle bakılan En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar Ödülü’nün sahibi oldu, böylece film aday olduğu 5 dalın 1’inde ödül alabildi. “The Social Network” ise 8’de sadece 3 yapabildi. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde de favori gösterilen Christian Bale ödülün sahibi oldu. The Machinist filmi için 30'a yakın kilo veren Bale'in The Fighter'daki rolü için de kilo verdiğini okumuştum. (Trevor Reznik ise şahsi kanaatimce aktörün izlediğim filmleri arasından en iyi canlandırdığı karakterlerden biriydi)
Elbette Oscar Ödülü’nü alabilen/alamayan aday filmlerin birçoğu izlenesi filmlerdir, izlenmelidir. The King’s Speech ve Black Swan gibi filmleri özellikle sinemada izlemek istiyordum, umarım izleyebilirim. Diğerlerini de fırsat buldukça izlemeye çalışacağım. Kaç ay öncesinde yurtdışında vizyona giren bu filmleri biz sinemada şimdilerde arka arkaya izlemek zorundayız maalesef.

Aday ve kazananların tam listesi için;
http://www.oscars.org/awards/academyawards/83/nominees.html



0 yorum:

Yorum Gönder